Garenproducent versterkt focus op duurzaam Repreve

Wit garen

17-07-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

Unifi, producent van synthetische garens, wil de positie van het duurzame garenmerk Repreve versterken. Het bedrijf breidt onder meer het recyclingcentrum in Yadkinville, North Carolina uit.

Met de uitbreiding onderstreept het bedrijf volgens Unifi-directeur Roger Berrier de betrokkenheid bij de productie van duurzame producten, zoals het garenmerk Repreve. Dit merk wordt gemaakt van gerecycled productieafval en petflessen. De komende jaren wil Unifi de strategische focus op dit merk vergroten.

“De uitbreiding reflecteert onze ambitie om marktleider te blijven op het gebied van gerecyclede producten en duurzame oplossingen”, zegt Berrier in een persbericht. “Door de uitbreiding kunnen we onze klanten bovendien flexibeler bedienen. Zo kunnen we Repreve beter positioneren en laten groeien op de markt voor duurzame producten.”

Capaciteitsuitbreiding

Het centrum wordt met bijna 8.000 vierkante meter uitgebreid. Hierdoor gaat de recyclingcapaciteit van 20 miljoen kilo per jaar naar 32 miljoen kilo. Berrier zegt in te spelen op de vraag van klanten, zoals Ford, The North Face, Nike, Volcom en Patagonia.

De kleding- en auto-industrie blijven volgens Berrier de grootste markten voor Repreve. Door de grotere recyclingcapaciteit kan het merk de markten voorzien van meerdere toepassingen. Te denken valt aan lagere deniers, vlamvertragende garen en WaterWise-kleurtechnologie.

Duurzame bouw

Het huidige Repreve Recycling Center, dat in 2010 is geopend, is voorzien van water- en energiebesparende technologie. Die worden in het nieuwe gedeelte zoveel mogelijk geïntegreerd. De nieuwbouw krijgt grote dakramen en energie-efficiënte LED-verlichting.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van waterbesparende installaties en gerecyclede bouwmaterialen. Een zonnepaneleninstallatie levert het centrum ongeveer 10 procent van de benodigde elektriciteit.

Naar verwachting is het nieuwe recyclingcentrum in het voorjaar van 2016 klaar voor gebruik.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Unifi | Foto: U.S. Department of Agriculture, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail