Delhaize betaalt varkenskwekers crisisbijdrage

Varkens

16-07-2015 18:02 | Door: Chris Thijssen

Supermarktketen Delhaize betaalt Belgische varkensboeren voortaan € 2 extra per varken. Hiermee houdt het concern de samenwerking met de boeren in stand, nu de varkensprijzen zijn gedaald.

De beslissing voor deze crisisbijdrage past in de strategie van Delhaize om bewust te kiezen voor Belgische versproducten. De extra bijdrage wordt betaald zolang de varkensprijs op zo’n historisch laag niveau blijft, zegt Delhaize in een persbericht.

De extra bijdrage van € 2 komt bovenop de € 3,60 per varken die de supermarktketen sinds 2014 extra betaalt aan alle Belgische varkensboeren die varkens met het Beter voor iedereen-label leveren.

Ketenoverleg

Het besluit van Delhaize komt voort uit het ketenoverleg dat begin juli plaatsvond. Hierbij waren landbouwers, slachthuizen, vleesverwerkers en distributiepartijen vertegenwoordigd. Tijdens dit overleg is afgesproken om de gevolgen van de varkenscrisis binnen de perken te houden.

De meest concrete afspraak was dat de distributiesector en de vleesverwerkende bedrijven gedurende vier weken Belgisch varkensvlees blijven kopen, ook als ze goedkoper buitenlands vlees aangeboden krijgen.

Vooralsnog heeft Delhaize als enige supermarkt aangekondigd nog een stap verder te gaan dan de algemene afspraken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Delhaize, Boerenbond | Tim Geers, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail