Duitse Aldi-winkels stappen over op volledig duurzame cacao

Aldi

20-07-2015 14:04 | Door: Chris Thijssen

De Duitse winkels van Aldi schakelen binnenkort volledig over op gecertificeerde, duurzame cacao voor de productie van eigen merkproducten. De overstap moet eind 2015 zijn gemaakt.

Ongeveer 90 procent van alle standaard- en actieproducten van Aldi in Duitsland wordt al gemaakt van gecertificeerde, duurzame cacao. Te denken valt aan producten als chocolade, gebak, ijs en ontbijtgranen. De certificaten die de retailer hanteert, zijn UTZ Certified, Rainforest Alliance en Fairtrade.

In 2015 moet de overstap naar volledig gecertificeerde cacao in standaardproducten zijn gemaakt. Voor wekelijkse actieproducten neemt Aldi wat langer de tijd. Het is de bedoeling dat deze eind 2016 uitsluitend van duurzame cacao worden gemaakt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het besluit van Aldi om duurzame cacao in de eigen producten te gebruiken, past in de MVO-visie van de retailer. Een duurzame productie van cacao is hierbij een belangrijk speerpunt.

Zo draagt Aldi met het project Pro-Planteurs bij aan de verbetering van de arbeids- en levensomstandigheden van cacaoboeren in ontwikkelingslanden. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Aldi | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail