Tesco stoomt startende boeren klaar voor duurzame landbouw

Scharrelkippen

24-07-2015 07:18 | Door: Chris Thijssen

De Britse supermarktketen Tesco zoekt opnieuw naar jonge boeren voor de Future Farmer Foundation. Doel hiervan is boeren een goede start te geven in de landbouwsector. In het programma staat duurzaamheid centraal.

De retailer lanceerde de Future Farmer Foundation in 2013. Hiermee wilde Tesco jonge, getalenteerde en lokale ondernemers een start laten maken in de landbouwwereld.

Deelnemende boeren worden gedurende een jaar getraind om in te kunnen spelen op een veranderende landbouwproductie en -keten. Hierbij staat onder meer duurzaam ondernemen centraal. Zo wordt gezocht naar de juiste balans tussen winst en duurzaamheid.

Kansen creëren

“Bij Tesco zijn we ons bewust van de vele uitdagingen die jonge mensen in deze industrie tegenkomen”, zegt Buckley-Hoyle, Category Director for Sourcing and Agriculture. “Als de grootste klant van de Britse landbouw is het voor ons belangrijk dat we kansen voor de volgende generatie boeren creëren.”

Verschillende professionals uit de landbouwketen verzorgen trainingen op uiteenlopende gebieden. Bedrijven als Adams Foods, Free Range Eggs, Bayer Crop Science, Noble Foods en Cranswick Country Foods hebben zich inmiddels bij het project aangesloten.

De deelnemende boeren maken tijdens het programma kans op een Tesco International Scholarship, ter waarde van £ 5.500 (€ 7.805). Recente winnaars zijn Beth Bennett, manager van een scharrelboerderij, en Joe Towers, een zuivelboer. Volgens de stichting zijn zij in staat in te spelen op de huidige industriële uitdagingen om de productiviteit en de welzijnsnormen te verbeteren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tesco | Foto: Martin Abbegien, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail