Delhaize volgt AH met verkoop kromme komkommers

Komkommers

30-07-2015 12:27 | Door: Chris Thijssen

De Belgische supermarktketen Delhaize gaat in zestien winkels groente en fruit met afwijkende vormen verkopen. Vandaag start de keten een proefproject van twee weken.

Delhaize claimt de eerste Belgische retailer te zijn die deze afwijkende producten in zijn winkels aanbiedt. Volgens de supermarktketen kan de consument producten verwachten die te klein, te dun, te dik, te lang, te kort of te krom zijn.

De retailer gaat de groente in kistjes aanbieden. De inhoud van de kistjes is afhankelijk van het aanbod van de markt. Per doos van 2,5 kilo groente betaalt de consument € 3,99. Het prijsverschil met ‘normale’ groente kan oplopen tot 30 procent, meldt De Standaard.

Proefproject

De Belgische supermarktketen start dit project naar eigen zeggen om voedselverspilling tegen te gaan. Het veertien weken durende proefproject gaat vandaag van start in zestien Delhaize-winkels. Vervolgens vindt er een evaluatie plaats.

In Nederlandse supermarkten zijn misvormde groente en fruit al langer te vinden. Sinds vorige maand is in winkels van Dirk en DekaMarkt misvormde groente van Kromkommer. Albert Heijn verkoopt via zijn webshop groente- en fruitpakketten met zogenaamde buitenbeentjes. Delhaize en Ahold werken op dit moment aan een fusie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Standaard | Foto: Suzie’s Farm, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail