Dutch Awearness hult Nuon Solar Team in duurzame kleding

Nuna8

03-08-2015 12:17 | Door: Chris Thijssen

Dutch Awearness voorziet het Nuon Solar Team van duurzame kleding. Gehuld in deze kleding gaan de TU Delft-studenten de Bridgestone Solar Race Challenge 2015 aan.

Textielbedrijf en circulair ketenregisseur Dutch Awearness levert recyclebare kleding voor het Nuon Solar Team. Met de eigen ontwikkelde zonne-energieauto Nuna8 strijden de studenten tegen internationale tegenstanders.

100 procent polyester

De teamoutfits bestaan uit oranje polo’s, korte en lange werkbroeken, petten, capuchontruien, spijkerbroeken, veiligheidshesjes en softshell-jassen. De jassen, hesjes en petten zijn gemaakt van 100 procent polyester.

Deze worden na gebruik gerecycled tot nieuwe kledingstukken. De textiel uit de kleding die niet van 100 procent polyester is gemaakt, wordt ingezet als grondstof voor circulaire producten.

Dutch Awearness levert de kleding in samenwerking met Tricorp Workwear, Persu at Work, Intersafe Groeneveld en Circuwear. De kleding wordt voor het grootste deel door deze partijen gesponsord. 

Best Practise

De partijen starten deze sponsoring als best practice voor de campagne The Next Revolution. Het doel van deze campagne is het delen van kennis met een groter publiek. Dit is ook de doelstelling van EcoProFabrics, waarbij Dutch Awearness betrokken is.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dutch Awearness | Foto: Nuon Solar Team, via Facebook

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail