Oude kleding wordt geld waard bij H&M

Oude kleding wordt geld waard bij H&M

06-12-2012 14:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vanaf februari 2013 kunnen klanten van H&M hun gebruikte kleding  inleveren bij H&M winkels in 48 landen.

Dat maakte de Zweedse kledingketen donderdag bekend. Ieder jaar eindigen tonnen gebruikte kleding op de vuilnisbelt. Zonde, vindt H&M, want 95 procent van deze kleding kan weer worden hergebruikt, gerecycled of opnieuw worden gedragen.

Alle kleding is welkom

Om de milieuimpact van de levensduur van een kledingstuk te verminderen organiseert H&M  daarom als eerste fashion retailer een inzamelingsactie. Alle soorten kleding, in welke staat dan ook, zijn welkom. In ruil voor een tas met gebruikte kleding ontvangt de klant een tegoedbon. Deze bon geeft de klant recht op 15 procent korting op een artikel naar keuze bij een volgende aankoop.

De ingezamelde kleding komt terecht bij H&M’s partner I:Collect, een bedrijf gespecialiseerd in herdistributie en recycling van kleding.

Bedrijfsfilosofie

H&M is al langer bezig om te verduurzamen. Het bedrijf is al de grootste gebruiker van biokatoen in de wereld. Ook maakte het Zweedse bedrijf dit jaar bekend per 1 januari 2013 te stoppen met het gebruik van giftige stoffen in kleding.

“Onze werkzaamheden op het gebied van duurzaamheid komen voort uit onze betrokkenheid bij sociale en ecologische verantwoordelijkheid. We willen het beste doen voor het milieu, daarom bieden we onze klanten nu een handige oplossing: ze kunnen hun versleten of kapotte kleding bij H&M achterlaten,” aldus Karl-Johan Persson, CEO van H&M.

Gesloten cyclus

Op den duur wil H&M een gesloten cyclus creëren voor textielvezels. Het bedrijf is nog op zoek naar technische oplossingen om textielvezels van begin tot eind te kunnen recyclen. Om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten heeft H&M de Conscious Foundation opgericht.

Bron: Persbericht H&M

Foto: I'ethan

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail