Albert Heijn opent in Utrecht eerste biologische winkel

Albert Heijn

05-08-2015 12:21 | Door: Chris Thijssen

Albert Heijn opent in de Twijnstraat in Utrecht zijn eerste winkel met uitsluitend biologische producten. De producten in de winkel zijn zowel van het eigen merk als van A-merken.

De winkel komt in een ruimte naast de huidige Albert Heijn-winkel in de Twijnstraat. De biologische winkel krijgt een oppervlakte van zo’n 30 vierkante meter. Klanten kunnen er terecht voor ontbijt-, koffie-, lunch- en borrelproducten van het eigen merk en van A-merken.

Daarnaast worden er volgens Albert Heijn-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh een aantal populaire biologische producten verkocht, zoals babyvoeding. 

“De winkel is te klein om het hele biologische assortiment aan te kunnen bieden”, zegt Aspeslagh tegen Distrifood. “De Albert Heijn-supermarkt die ernaast zit, verkoopt ook biologisch assortiment. De belevering loopt via de supermarkt en de medewerkers van de bio-winkel komen ook uit de naastgelegen winkel.”

Verbouwing

Eind augustus sluit de Albert Heijn in de Twijnstraat zijn deuren voor een verbouwing. De supermarkt gaat op 2 september weer open. Die is dan vernieuwd en uitgebreid met de daarnaast gelegen bio-winkel. Die winkel krijgt ook een eigen ingang.

Albert Heijn opende in maart al een biologische pop-up store in Amsterdam. De vestiging in Utrecht wordt de eerste permanente vestiging met uitsluitend biologisch aanbod. 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Utrechtse Internet Courant, Distrifood | Foto: Albert Heijn

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail