Utrechtse supermarkten besparen 30 procent stroom

Koeling supermarkt

10-08-2015 15:03 | Door: Chris Thijssen

Utrechtse supermarkten besparen gemiddeld 30 procent op hun stroomverbruik. De gemeente verwacht dat voor het eind van dit jaar 90 procent van de supers de koelingen heeft afgedekt.

Dat blijkt uit gemeentelijke controles, die in 2010 zijn afgesproken in het convenant Energiebesparing bij supermarkten. Dit convenant omvat landelijke afspraken die overheid en de branche in 2010 hebben gemaakt om het energieverbruik binnen vijf jaar fors te verminderen.

Met de afgesproken maatregelen besparen supermarkten gemiddeld 30 procent op hun stroomverbruik. De totale besparing van de Utrechtse supers staat volgens de gemeente Utrecht gelijk aan 7 miljoen kilowattuur. Dit komt neer op het verbruik van 2.000 eengezinswoningen.

Afdekking koelingen

Een van de maatregelen uit het convenant is ‘Dagafdekking van koel- en vriesmeubelen’. Momenteel heeft 80 procent van de Utrechtse supermarkten de koelingen afgedekt. De gemeente verwacht dat dit percentage voor het eind van dit jaar op 90 procent ligt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gemeente Utrecht | Foto: storebukkebruse, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail