Jumbo zet met zuivel nieuwe stap in biologisch assortiment

Koeien

11-08-2015 09:23 | Door: Chris Thijssen

Jumbo lanceert een lijn met biologische zuivelproducten onder het eigen merk. De zuivellijn maakt deel uit van een groter biologisch assortiment, dat stap voor stap aan de winkels wordt toegevoegd.

De zuivellijn bestaat uit biologische producten, zoals melk, karnemelk, yoghurt en crème fraiche. De biologische producten krijgen het Europees Biologisch Keurmerk-logo.

Ze worden volgens de supermarktketen geproduceerd met respect voor dier en natuur. Zo is er onder andere sprake van een hoger dierenwelzijn, onder meer door vee meer ruimte in en buiten de stal.

Balans mens, dier en milieu

“Als familiebedrijf vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en hebben we de balans tussen mens, dier en milieu hoog in het vaandel staan”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo, tegen Distrifood.

“Daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend dat we met een biologische zuivellijn komen. We bieden onze klanten nu de keuze tussen een A-merk, ons reguliere huismerk en de biologische variant”, zegt Cloosterman-van Eerd.

Biologisch assortiment

Met de lancering van de biologische zuivellijn zet Jumbo naar eigen zeggen een nieuwe stap in het biologisch assortiment. Eerder lanceerde de retailer al biologisch vers brood, eieren, koffie, diverse groenten en vers vlees. Gedurende het jaar wordt de biologische huismerklijn uitgebreid naar elke productgroep.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Distrifood | Foto: E. Dronkert, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail