Startschot voor zonnebrillen van gerecyclede visnetten

Visnetten

14-08-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse skateboardfabrikant Bureo slaat de handen ineen met het duurzame zonnebrillenmerk Karün Eyewear uit Chili. De bedrijven gaan de eerste zonnebrillencollectie uit gerecyclede visnetten produceren.

Bureo verzamelt afgedankte visnetten in Chili en recyclet het plastic om er skateboards van te maken. Het bedrijf noemt dit materiaal Net+Positiva-plastic. Karün Eyewear focust op de productie van hoogwaardige zonnebrillen gemaakt van natuurlijke materialen.

De fabrikanten gaan nu samenwerken aan de productie van The Ocean Collection, een zonnebrillenlijn met monturen gemaakt van deze gerecyclede visnetten. Via Kickstarter haalden beide ondernemingen binnen enkele dagen ruim $ 60.000 op, het dubbele van het bedrag dat de partners voor ogen hadden.

Productie in Italië

De collectie omvat drie modellen die volledig zijn gemaakt van Bureo’s Net+Positiva-plastic. Karün Eyewear is verantwoordelijk voor het ontwerp van de brillen. Alle modellen zijn voorzien van Carl Zeiss-gepolariseerde glazen. De brillen, waarvan het ontwerp en de grondstoffen uit Chili komen, worden in Italië vervaardigd.

Bureo haalde voor de productie van zijn duurzame skateboards eerder een investering binnen van kledingproducent Patagonia. Volgens Patagonia-directeur Vincent Stanley is Bureo een voorbeeld van een bedrijf dat succesvol kan zijn met duurzame ontwikkelingen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bureo, via Kickstarter | Foto: Ole Husby, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail