Albert Heijn gaat met maaltijdbox strijd aan met Picnic

Albert Heijn boodschappenbox

14-08-2015 12:12 | Door: Chris Thijssen

Als antwoord op de nieuwe online supermarkt Picnic en de maaltijdboxen van Hello Fresh, gaat Albert Heijn wekelijks op maat gemaakte boodschappen voor drie maaltijden bezorgen.

Dat meldt De Telegraaf. De maaltijdbox, samengesteld door het food team van Allerhande, wordt gratis bezorgd, net als aanvullende boodschappen in dezelfde bestelling.

Voor boodschappen die zonder de maaltijdbox worden besteld, blijft de consument nog wel bezorgkosten betalen. Albert Heijn heeft de box de afgelopen weken getest.

Picnic

De timing van de aankondiging van Albert Heijn is opvallend. Onlangs kondigde het Duitse Hello Fresh, leverancier van maaltijdboxen, een grote uitbreiding aan voor Nederland. Daarnaast is de online supermarkt Picnic sinds vorige week volop in het nieuws door het baanbrekende concept van kosteloze boodschappenbezorging.

Volgens Rutger Anema, hoofdredacteur van Allerhande, is Albert Heijn al een jaar bezig met de ontwikkeling van de maaltijdbox. “Toen speelden we voor het eerst met de gedachte dat de maaltijdbox ook iets voor Albert Heijn zou zijn”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Online

De maaltijdbox wordt vooralsnog alleen online aangeboden. Afhankelijk van de verschillende franchisers die zich onder de achthonderd winkels van Albert Heijn bevinden, komen de boxen op termijn mogelijk ook in de winkels beschikbaar.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Albert Heijn, Telegraaf | Foto: Albert Heijn

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail