Aldi zet nieuwe stap in verduurzaming lederaanbod

Leer

17-08-2015 10:19 | Door: Chris Thijssen

Met de toetreding tot de Leather Working Group zet Aldi Duitsland een nieuwe stap in het verduurzamen van zijn textiel- en schoenenaanbod. De supermarktketen wil onder andere het gebruik van schadelijke chemicaliën in leerproductie terugdringen. 

Aldi stelde eerder dit jaar samen met Greenpeace een uitgebreide lijst met criteria op voor een stapsgewijze afbouw van het gebruik van chemische stoffen in zijn textiel- en schoenenproductie. De toetreding tot de Leather Working Group (LWG) is een verdere stap om dit actieplan tot uitvoer te brengen.

Duurzame leerproductie

De LWG is een wereldwijd initiatief voor verschillende stakeholders in de leerindustrie, waaronder merken, fabrikanten, leveranciers, NGO’s en consumenten.

Het doel van dit initiatief is het ontwikkelen en handhaven van een protocol dat de naleving van milieuvriendelijke prestaties van leerlooiers beoordeelt. Processen in leerlooierijen en bij tussenhandelaren moeten transparanter en duurzamer worden.

Verbruik verminderen

Onderdeel daarvan is dat leerbewerkers geen potentieel schadelijke stoffen gebruiken. Daarnaast moeten ze hun hoge water- en energieverbruik verminderen. De productielocaties worden bovendien regelmatig op arbeidsveiligheid gecontroleerd.

Inmiddels zijn 160 verschillende partijen uit de productieketen van leerproducten uit 21 landen bij de LWG aangesloten.

Aldi is op verschillende vlakken bezig met het verduurzamen van zijn assortiment. Onlands kondigde de retailer aan binnenkort volledig over te stappen op gecertificeerde, duurzame cacao voor de productie van eigen merkproducten. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Aldi, Leather Working Group | Foto: Robert Sheihe, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail