Amazon wil pakketjes via openbaar vervoer sturen

20-08-2015 12:27 | Door: Chris Thijssen

Amazon wil pakketjes via het openbaar vervoer bij zijn klanten krijgen. Zo kunnen klanten hun pakketjes tijdens het woon-werkverkeer ophalen.

Dat meldt Geek Wire. Volgens de website beschrijft een patentaanvraag van Amazon een plan voor het bezorgen van pakketjes via het openbaar vervoer. Hiermee wil de retailer bussen, treinen en metro’s veranderen in rijdende ophaallocaties.

Volgens de patentaanvraag wil Amazon een speciale kluis installeren in of aan de buitenkant van een openbaar transportmiddel. Klanten kunnen via hun smartphone aangeven welke bus-, trein- of metrolijn ze regelmatig gebruiken om van en naar hun werk te reizen.

Sms-bericht

Het pakketje wordt in de kluis van het betreffende vervoersmiddel geplaatst. Vervolgens krijgt de klant een sms met de boodschap dat zijn pakje beschikbaar is. Amazon onderzoekt daarnaast de mogelijkheden voor pakketkluizen op bus- en treinstations.

In de aanvraag is te lezen dat Amazon vooral op het platteland kansen voor de service ziet. In dat soort gebieden zijn leveringen volgens de etailer niet rendabel.

Experimenten

Amazon startte eerder dit jaar al met het leveren van pakketjes via het openbaar vervoer. In New York gebruiken koeriers de metro om pakketjes sneller te kunnen leveren in de drukke straten. Verder bekijkt het bedrijf ook bezig met andere vormen van levering. Zo experimenteert Amazon onder andere met bezorging via drones.

Deutsche Post heeft ook plannen om het OV te benutten. Zo wil het bedrijf de bagageruimte van passagiersbussen gebruiken om tussen grote steden pakketjes af te leveren, schrijft Emerce.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Geek Wire | Foto: Dāvis Mosāns, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail