Hoe een slim ontwerp duurzame T-shirts oplevert

Duurzame katoen

24-08-2015 09:55 | Door: Chris Thijssen

De productie van de T-shirts van London Denim Intelligent Design heeft volgens de start-up minder invloed op het milieu dan de productie van andere kleding. Een slim ontwerp zou hieraan bijdragen.

Het slimme ontwerp kenmerkt zich volgens de oprichters van London Denim Intelligent Design door terug te gaan naar de basis van een T-shirt. Zo bestaat hun T-shirt slecht uit twee stukken stof, de voor- en achterkant. Daarnaast bevat het shirt één label en één draad.

Deze onderdelen worden tijdens de productie in één keer aan elkaar genaaid, zonder dat de naald uit de machine gaat. Hierdoor zijn er voor de productie van een shirt minder stof en garen nodig. Bovendien is het naaiproces, door het enkele stiksel, een stuk efficiënter dan bij conventionele kledingproductie, stellen de bedenkers.

Duurzame jersey

Ook het materiaal van de shirts is volgens hen duurzaam. De shirts zijn gemaakt van biologisch katoen uit Turkije, dat in Portugal is gesponnen en in Leicester is verwerkt tot de stof jersey. De stof is zo gesponnen dat de randen van de mouwen en romp, die niet worden omgezoomd, niet gaan rafelen.

London Denim Intelligent Design heeft zijn product gelanceerd op Kickstarter. Het doel is minimaal $ 10.000 binnen te halen voor de productie van de shirts en een uitbreiding van de ontwerpcapaciteit. 

Bekijk hier hoe het T-shirt wordt gemaakt:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: London Denim Intelligent Design | Foto: London Denim Intelligent Design

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail