Primark wil samen met ZDHC Group chemicaliën bannen

31-08-2015 18:28 | Door: Chris Thijssen

Primark heeft zich aangesloten bij de Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) Group om schadelijke chemicaliën uit zijn productieketen te bannen. Hiermee wil de retailer de kledingindustrie veranderen. 

De ZDHC Group is een collectief van wereldwijde kledingmerken en -retailers, die als doel hebben tegen 2020 gevaarlijke chemicaliën uit de kledingindustrie te bannen. Onder meer G-Star, H&M en Levi Strauss zijn aangesloten.

Ook Primark zegt bij te willen bijdragen aan een systematische verandering in de kledingindustrie. Door zich aan te sluiten bij ZDHC Group zet de retailer een nieuwe stap in deze richting. Het bedrijf wil in 2020 in het geheel geen schadelijke chemicaliën meer gebruiken. 

Samenwerking

De belofte aan ZDHC Group bouwt verder op de processen die het bedrijf al eerder startte om chemicaliën in zijn productieketen te beheren.

Zo verbetert de retailer de samenwerking met stakeholders om geïdentificeerde chemicaliën te vervangen door veiligere alternatieven. Daarnaast breidt het bedrijf zijn samenwerking met andere merken, leveranciers, de chemische industrie en NGO’s verder uit.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Primark | Foto: Elliott Brown,via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail