Belgische retailers organiseren eerste Bewuste Visweek

04-09-2015 10:07 | Door: Chris Thijssen

Belgische supermarkten, fastfoodketens en restaurants doen deze maand voor het eerst mee aan de Bewuste Visweek. Hiermee willen ze consumenten aansporen duurzame vis te kopen.

De Bewuste Visweek, die van 7 tot en met 13 september plaatsvindt, is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF), de Marine Stewardship Council (MSC) en de Aquaculture Stewardship Council (ASC). Tijdens deze week staan zeeproducten centraal die op een duurzame manier verkregen zijn.

De deelnemende Belgische supermarkten zijn Albert Heijn, Aldi, Carrefour, Delhaize, Lidl en Spar. Daarnaast doen de fastfoodketens McDonald’s en Quick mee. Ook is een aantal topchefs van Belgische restaurants aangetrokken als ambassadeurs van de campagne.

Met verschillende acties maken de deelnemende partijen de consument ervan bewust dat hij of zij zelf kan bijdragen aan een gezonde zee, door te kiezen voor vis met een ASC- of MSC-keurmerk.

Nederlandse supermarkten

In Nederland wordt de Bewuste Visweek al langer georganiseerd. Dit jaar vindt de bewustwordingsweek plaats van 21 tot en met 27 september. In ons land doen bijna alle supermarkten mee.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bewuste Visweek | Foto: DuurzaamBedrijfsleven

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail