Noors leger bestelt 50.000 biologische onderbroeken

07-09-2015 07:31 | Door: Chris Thijssen

Noorse soldaten dragen binnenkort duurzamer ondergoed. Het Noorse leger heeft 50.000 onderbroeken, boxershorts, bh’s en onderhemden van biologisch katoen besteld.

Dat schrijft The Local. Het Noorse leger plaatste de bestelling voor de 50.000 kledingstukken van biologisch katoen bij de militaire kledingfabrikant Frøya Trøya. Dit bedrijf stapte in 2009 over naar het gebruik van 100 procent biologische vezels voor de productie van zijn kleding.

Alle kledingstukken van Frøya Trøya zijn voorzien van het Nordic Ecolabel. Dat betekent dat ze voldoen aan meer dan zestig criteria op het gebied van water-, energie- en chemicaliëngebruik.

Duurder, maar comfortabel

Het biologische ondergoed is wel wat duurder dan conventioneel ondergoed, maar volgens Simen Rudi, medewerker van de logistieke divisie van het Noorse leger, is de uitgave het waard. “Het is kleding die goed is voor het milieu. Uiteraard zijn dat soort producten duurder”, zegt hij in het artikel van The Local.

Behalve duurzaamheid is volgens Rudi ook het comfort van de kleding belangrijk. “We hebben de kleding bovendien getest en zijn tot de conclusie gekomen dat dit ondergoed lekker zit. Dat is natuurlijk ook van groot belang voor uitgezonden soldaten.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Local | Foto: Stian Norum Herlofsen/Norwegian Armed Forces (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail