Textiel van kokosnootschil voert lichaamsvocht snel af

08-09-2015 09:21 | Door: Chris Thijssen

Cocona, Inc. produceert textiel uit een combinatie van kokosnootschil en mineralen. Volgens het bedrijf voert 37.5-textiel lichaamsvocht sneller af dan andere textielsoorten.

Het Amerikaanse bedrijf Cocona, Inc. heeft een technologie ontwikkeld die natuurlijke ingrediënten omzet in polymeren. De technologie, met de naam 37.5, gebruikt de actieve deeltjes van kokosnootschillen en andere mineralen.

De actieve deeltjes worden vermengd met synthetische vezels en omgezet in textiel voor de productie van kleding, schoenen en beddengoed. Volgens Cocona, Inc. is het 37.5-materiaal op het gebied van kleding vooral geschikt voor sport- en outdoorkleding.

Vocht afvoeren

De stof is volgens het bedrijf in staat lichaamsvocht in kleding beter af te voeren dan andere technologieën. De actieve deeltjes in de stof gebruiken de energie van het lichaam om vloeistof om te zetten in waterdamp. Dit betekent dat hoe warmer de gebruiker wordt, hoe sneller de stof het vocht kan afvoeren.

Deze eigenschap is belangrijk voor fabrikanten van sport- en outdoorkledingmerken, zegt het bedrijf. Kledingmerken als Tog 24 en The North Face zijn voorbeelden van merken die het 37.5-textiel gebruiken voor de productie van hun collecties.

Organische meststof

Vezels van kokosnootschillen kunnen ook worden omgezet in biobased houtskool. Boeren kunnen dit materiaal vervolgens gebruiken als organische meststof. Dit kan de bodemkwaliteit verbeteren en het gebruik van pesticiden terugdringen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: 37.5 Technology | Foto: Hafiz Issadeen, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail