Kledingmerk Nau recyclet dons voor isolatie in kleding

11-09-2015 13:32 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse kledingmerk Nau gebruikt gerecycled dons als isolatiemateriaal in zijn kleding. Het dons heeft dezelfde eigenschappen als niet-gerecycled dons.

Kledingmerk Nau lanceert dit najaar zes jassen met gerecycled dons, waaronder een donsjack voor mannen en een gewatteerde trenchcoat voor vrouwen.

Het merk werkt naar eigen zeggen al enkele jaren nauw samen met verschillende partners om gerecycled dons realiteit te maken.

Dezelfde kwaliteit

Een leverancier net buiten Parijs verzamelt en sorteert dons van afgedankte dekbedden, kussens en dekens. Vervolgens gaat het dons naar een fabriek in Hongarije, waar het materiaal wordt gecontroleerd op kwaliteit. Daarna sorteren en reinigen medewerkers het dons.

Dit resulteert volgens Nau in een krachtige mix van ganzen- en eendendons met dezelfde gewichts-, kwaliteits- en isolatie-eigenschappen als niet-gerecycled dons.

Responsible Down Standard

Nau was een van de merken die zich in januari 2014 aansloten bij de Responsible Down Standard. Dat is een samenwerkingsverband opgericht door The North Face en Textile Exchange.

Het doel ervan is bedrijven te ondersteunen bij de inkoop van eenden- en ganzendons afkomstig van dieren die niet zijn vetgemest of levend zijn geplukt voor hun veren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nau| Foto: Nau

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail