Transportbedrijven India rijden straks op frituurvet van KFC

KFC

23-09-2015 07:18 | Door: Chris Thijssen

Het bedrijf achter de fastfoodketens KFC, Taco Bell en Pizza Hut in India gaat het frituurvet van de restaurants omzetten in biodiesel. 

Dat schrijft Biodiesel Magazine. Yum! Restaurants India, het bedrijf achter de restaurants van KFC, Taco Bell en Pizza Hut in India, slaat de handen ineen met Advait, een verwerker van frituurvet. Het bedrijf gaat het frituurvet van de restaurants verzamelen en vervolgens verwerken tot biodiesel.

Dit doet Advait in samenwerking met een van de grootste producenten van biodiesel in India, Southern Online Bio Technologies. De biodiesel die de producent maakt, wordt verkocht aan verschillende transportorganisaties in India.

Vliegtuig op biobrandstof

Ook andere bedrijven verwerken hun frituurvet tot biobrandstof. Zo wil Wildlands Adventure Zoo in Emmen jaarlijks 10.000 liter frituurvet omzetten in brandstof voor het wagenpark van de dierentuin. Daarnaast startte KLM in 2013 met intercontinentale vluchten tussen New York en Schiphol op biobrandstof met afgewerkt frituurvet.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Biodiesel Magazine | Foto: anokarina, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail