Duurzaamheidscentrum ondersteunt textielfabrikanten Pakistan

Textielindustrie

23-09-2015 09:46 | Door: Chris Thijssen

Pakistaanse textielfabrikanten kunnen voortaan terecht in het nieuwe Sustainable Production Centre in Pakistan. Het centrum biedt advies en diensten op het gebied van duurzaamheid.

Het nieuwe Sustainable Production Centre richt zich op de thema’s energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, water- en afvalmanagement en beroepsgezondheid en -veiligheid in de textielindustrie. 

Het centrum is een initatief van All Pakistan Textile Mills Association (APTMA) en het Duitse ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Volgens APTMA-mecenas Gohar Ejaz speelt de associatie een actieve rol bij het verduurzamen van de textielindustrie in Pakistan.

In 2014 verkreeg Pakistan de GSP-status, wat inhoudt dat er voor tien jaar minder of geen invoerrechten betaald hoeven te worden over bepaalde goederen die naar EU-landen worden geëxporteerd. “Om deze status ook na 2017 te behouden, is het belangrijk dat we alle mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en sociale aspecten implementeren”, zei Ejaz tijdens de opening van het centrum.  

Energiebesparing

Volgens Ejaz heeft de Pakistaanse textielindustrie veel verbeterpotentie als het gaat om energiebesparing, efficiëntieverbetering en het beheren van water en afval. Daarnaast kunnen er volgens hem veel verbeteringen worden doorgevoerd op het gebied sociale standaarden.

Uit de samenwerking tussen APTMA en het Duitse ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling vloeide in 2008 ook het platform Energy Cell voort. Dat heeft al tot grote verbeteringen op het gebied van energieverbruik geleidt bij Pakistaanse textielfabrikanten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Business Recorder | Foto: DFID - UK Department for International Development, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail