Voortaan alleen nog gecertificeerde Gravad Lax bij Ikea

Ikea

22-09-2015 18:36 | Door: Chris Thijssen

Ikea verkoopt en serveert alleen nog maar gecertificeerde visproducten in zijn winkels. Hiermee zet de meubelverkoper een nieuwe stap richting een duurzaam voedselaanbod.

De vis die consumenten bij Ikea winkels in hun karretje leggen of op hun bord krijgen, is voortaan gecertificeerd met de keurmerken van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) en de Marine Stewardship Council (MSC). 

Met meer dan 23 verschillende gecertificeerde vissoorten in zijn winkels in 47 landen, claimt Ikea een van de grootste aanbieders van verantwoord geproduceerde vis ter wereld te zijn.

Verduurzaming

Ikea Food zegt voortdurend bezig te zijn met het ontwikkelen van een duurzame voedselaanbod. De belofte voor de verkoop van gecertificeerde vis vloeit volgens het bedrijf voort uit de introductie van vegetarische balletjes eerder dit jaar.

Het Zweedse meubelbedrijf richt zijn pijlen niet alleen op het verduurzamen van zijn voedselaanbod, maar focust op andere activiteiten. Zo verkoopt Ikea vanaf september wereldwijd geen hallogeen- en spaarlampen meer. Daarnaast investeert de retailer in verschillende vestigingen volop in hernieuwbare energie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ikea | Foto: Jun Seita, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail