Nike gaat voor 100 procent hernieuwbare energie

Nike

24-09-2015 12:21 | Door: Chris Thijssen

Nike heeft zich aangesloten bij het initiatief RE100. Hiermee belooft het merk dat het in 2025 100 procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gaat halen.

RE100 is vorig jaar opgezet tijdens de Climate Week in New York. Het wereldwijde initiatief heeft als doel invloedrijke bedrijven aan te zetten tot het gebruik van 100 procent hernieuwbare energie. In totaal zijn er 36 bedrijven aangesloten bij het initiatief, waaronder nu ook Nike.

“Klimaatverandering is een wereldwijd probleem, dat wereldwijde oplossingen nodig heeft. We geloven dat samenwerking belangrijk is om duurzame oplossingen te versnellen en op te schalen en daarmee wereld te veranderen”, zegt Eric Sprunk, chief operating officer bij Nike, tegen Renews.

Windturbines

Nike produceert al langer duurzame energie voor zijn operaties. Zo is het Europese logistieke centrum in het Belgische Laakdal uitgerust met een zonne-installatie en zes windturbines met elk een vermogen van 1,5 megawatt.

Het logistieke centrum in China heeft een zonneverwarmingssysteem dat hernieuwbare energie voor de faciliteit produceert.

H&M

Andere kledingfabrikanten die zich hebben aangesloten bij RE100, zijn H&M, Marks & Spencer en de Spaanse fabrikant Yoox Group. De overige 32 bedrijven zijn actief in uiteenlopende sectoren. Zo doen ook Ikea, Nestlé, Philips, Goldman Sachs, Unilever, Mars en Walmart mee. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Renews, Re100, Nike | Foto: Robert, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail