Vomar en Hoogvliet bannen plofkip uit winkels

Plofkip

24-09-2015 18:56 | Door: Chris Thijssen

De regionale supermarktketens Vomar en Hoogvliet stoppen met de verkoop van plofkippen. De retailers willen ook overstappen naar kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk.

Vomar en Hoogvliet maken hun kippenassortiment uiterlijk eind 2016 plofkipvrij. Dat lieten de supermarkten weten aan Wakker Dier, dat maandag een campagne startte tegen de plofkip in de winkels van Vomar en Hoogvliet. Hiermee sluiten de supers aan bij toezeggingen van de meeste andere Nederlandse supermarkten.

In eerste instanatie vervangen de retailers de plofkip door een kip die langzamer groeit en daglicht ziet. Vlees van deze kip verdient nog geen keurmerk.

Vomar maakte echter wel bekend op korte termijn de helft van zijn kipassortiment te willen vervangen door kippenvlees met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Ook Hoogvliet wil zijn kipassortiment nog dit jaar uitbreiden met één ster van het Beter Leven-keurmerk.

Daglicht en vers graan

Voor kippenvlees dat van één ster is voorzien, geldt dat het van een langzaam groeiend ras afkomstig is, dat veel ruimte in de stal heeft gekregen.

Deze keurmerk-kippen krijgen verder daglicht en vers stro en graan. Daarnaast krijgen ze volgens de Dierenbescherming nauwelijks antibiotica toegediend en worden ze diervriendelijker verdoofd voor de slacht.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Wakker Dier | Foto: Tim Sackton, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail