Ford zoekt duurzame modeontwerpers van de toekomst

Ford

30-09-2015 10:02 | Door: Chris Thijssen

Autofabrikant Ford zoekt startende modeontwerpers om duurzame kledingcollecties te ontwikkelen. Hiervoor stelt de autofabrikant zijn eigen duurzame materialen beschikbaar.

Voor de eerste Ford Design Grant is Ford op zoek naar de duurzame modeontwerpers van de toekomst. De autofabrikant selecteert drie designstudenten uit Azië of Europa die een haute couture-collectie maken met zo min mogelijk impact op het milieu.

De finalisten mogen gebruikmaken van duurzame materialen die Ford in zijn auto’s gebruikt. Ze krijgen daarnaast elk een financiële ondersteuning van $ 1.000.

Duurzaam design

De Ford Design Grant is volgens Ford niet alleen bedoeld als podium voor de startende ontwerpers, maar ook om bewustzijn te creëren over het belang van duurzaamheid in design.

“Met deze wedstrijd willen we studenten aanmoedigen creatief en innovatief te werken door te experimenteren met alternatieve stoffen”, zegt Chelsia Lau, chief designer, Strategic Concepts Group, Ford Motor Company, tegen Gadgets Magazine.

“Daarnaast hopen we dat ze vanuit een ander perspectief naar de productie van kleding kijken. Door de studenten te laten werken met onze grondstoffen, geven we vorm aan de nieuwe generatie duurzame ontwerpers.”

Gerecyclede spijkerbroeken

Onder het duurzame materiaal waarmee de finalisten mogen werken, valt onder andere textiel gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Dit textiel gebruikt Ford normaal gesproken voor de bekleding van zijn autostoelen.

Daarnaast kunnen de ontwerpers werken met gerecyclede spijkerbroeken, waarmee Ford normaal motorkappen isoleert, en tarwestro, dat wordt gebruikt voor de productie van opbergbakjes in Ford-auto’s.

Welke drie modestudenten met de duurzame materialen van Ford aan de slag gaan, maakt de autofabrikant in januari 2016 bekend.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ford, Gadgets Magazine | Foto: Ford (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail