Nieuw kledingmerk People's Avenue brengt duurzame collectie

People's Avenue

01-10-2015 09:20 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe Nederlandse kledingmerk People’s Avenue brengt deze maand zijn eerste duurzame collectie op de markt. Hiermee wil de oprichter een verschil maken in de mode-industrie.

De kleding van het Amsterdamse kledingmerk People’s Avenue is gemaakt van duurzame materialen. Zo wordt het katoen geteeld zonder gebruik van chemicaliën en zijn de zaden niet genetisch gemanipuleerd. Daarnaast wordt het water dat nodig is voor de productie voor 98 procent gerecycled.

Verder garandeert het merk veilige arbeidsomstandigheden voor de fabrieksmedewerkers in India. Hun inkomen ligt daar boven het minimumloon.  

Duurzame bedrijfskleding

Het nieuwe kledingmerk is opgericht door Roland Wiechert, die vier jaar geleden het bedrijfskledingmerk Infact startte. Onder deze naam produceert hij bedrijfs- en promotiekleding van biologisch katoen voor organisaties als Audi, Vogue en Staatsbosbeheer.

Met de ervaring van de afgelopen vier jaar maakt Wiechert nu de overstap naar People’s Avenue, bedoeld voor consumenten. Het merk heeft naar eigen zeggen een duidelijke visie. “Duurzame mode toegankelijk maken voor een breed publiek”, valt te lezen op de website. “Met strakke ontwerpen en biologische materialen willen we een verschil maken in de mode-industrie.”

Elke collectie van People’s Avenue wordt aangevuld met een collectie van gastdesigners. Ontwerper Mari van de Ven werkte mee aan de eerste collectie. Later deze week opent het merk twee eigen winkels, in Amsterdam en in Utrecht.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: People’s Avenue | Foto: Calsidyrose, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail