Ontwerper maakt 3-in-1-laars voor duurzamere keten

05-10-2015 10:02 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse ontwerper Francisca Pineda wil met een drie-in-één-laars overconsumptie en afvalproductie verminderen.  

De 3-in-1 Editor Boot van ontwerpstudio Bhava is een ontwerp van drie laarzen in één. Het basismodel is een enkellaars, die door middel van losse schachten kan worden uitgebreid naar een kniehoge laars of naar een laars tot over de knie. Zo kan de drager, zonder de aanschaf van nieuwe schoenen, afwisselen tussen verschillende modellen.

Bhava-oprichter Francisca Pineda haalde met het ontwerp binnen 24 uur ruimt $ 6.000 binnen via Kickstarter. Dat is meer dan de helft van haar streefbedrag.

Overconsumptie

Met het ontwerp wil de ontwerper een oplossing bieden voor wereldwijde overconsumptie en afvalproductie. Door het gebruik van duurzame materialen en het ontwerpen van tijdloze silhouetten met gemakkelijk te repareren constructies, wil ze een duurzaam product op de markt brengen.

De laarzen en schachten worden gemaakt van kunstleer, waarbij geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt. De hak is gemaakt van gecertificeerd hout. De schoenen worden met de hand gemaakt in Spanje. De schachten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat consumenten op maat kunnen bestellen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bhava

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail