Primark meet prestaties via Sustainable Apparel Coalition

Primark

14-10-2015 09:24 | Door: Chris Thijssen

Primark gebruikt een tool van de Sustainable Apparel Coalition om de duurzaamheid in zijn productieketen te meten. Hiermee wil de retailer zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

De Sustainable Apparel Coalition (SAC) heeft de Higg Index ontwikkeld. Dat is een self-assessment tool waarmee bedrijven duurzame prestaties in de productieketen kunnen berekenen. Ook geeft de tool  inzicht op welke gebieden verbeteringen mogelijk zijn.

Primark richt zich met de Higg Index op het verminderen van zijn impact op het milieu. De retailer gebruikt de SAC-tool om de ecologische prestaties van zijn gehele productieketen te verbeteren.

Ecologische transparantie

“Door duurzaamheidsprestaties te meten, kan de industrie inefficiëntie aanpakken en schadelijke praktijken oplossen", zegt Primark tegen BusinessGreen. "Door samen te werken in deze coalitie, kunnen we de urgente, systemische uitdagingen aanpakken die we onmogelijk alleen kunnen veranderen.”

Veertig andere kleding- en schoenmerken, waaronder Adidas, H&M en Levi Strauss, zijn ook aangesloten bij de SAC. Daarnaast zijn fabrikanten, retailers, de US Environmental Protection Agency (Epa), academische instituten en ecologische non-profitorganisaties verbonden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BusinessGreen | Foto: Steve Bowbrick, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail