Tesco zet gebruikte verpakkingen om in draagtassen

Tesco

14-10-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

De Britse supermarktketen Tesco recyclet plasticafval van zijn supermarkten tot nieuwe draagtassen.

Dat schrijft Edie. Tesko verzamelt zijn plasticafval, zoals pallet- en multipack-verpakkingen, en laat het sorteren door recyclingbedrijf Eurokey. Vervolgens zet het bedrijf Papier-Mettler het materiaal om in boodschappentassen.

De plastic tasjes zijn vanaf oktober verkrijgbaar in alle supermarkten van Tesco in het Verenigd Koninkrijk.

Circulaire economie

Tesco ziet de nieuwe werkwijze als een ‘circulaire economie-oplossing’. De aankondiging van de nieuwe aanpak van de supermarktketen volgt op de taks van £ 0,05 (€ 0,07) die vorige week is ingevoerd op plastic draagtassen van grote retailers in het Verenigd Koninkrijk.

Eerder dit jaar kondigde Tesco ook plannen aan voor het verminderen van voedselafval door aan het eind van elke dag tonnen overtollig voedsel aan goede doelen te doneren. Eind 2014 startte de retailer bovendien een samenwerking met data-analist Elster Energy om zijn energie-efficiëntie te verbeteren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Edie | Foto: Tesco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail