Organisatoren tekenen Green Deal voor afvalvrije festivals

Mysteryland

14-10-2015 18:03 | Door: Chris Thijssen

Acht grote Nederlandse festivalorganisatoren hebben samen met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu de Green Deal Afvalvrije Festivals getekend.

De ondertekening vond woensdag tijdens ADE Green plaats. Acht Nederlandse festivals, waaronder Open Air, Extrema Outdoor, Into The Great Wide Open en de Zwarte Cross, starten hiermee een samenwerking met de organisaties NederlandSchoon en Green Events Nederland.

De Green Deal Afvalvrije Festivals focust op het voorkomen van (zwerf)afval op festivals, afvalscheiding en recycling. Voorbeelden van maatregelen zijn het plaatsen van meer afvalbakken op festivalterreinen, het afval beter te recyclen en bijvoorbeeld het heffen van statiegeld op bekers.

ADE Green

ADE Green, dat plaatsvindt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) is een samenwerkingsproject tussen ID&T en ADE, gesteund door Green Events Nederland, Green Music Initiative, Julie’s Bycycle, Open-House en de Vereniging van EvenementenMakers.

De samenwerking is gebrand op het realiseren van een wereldwijde groene dancebeweging. Dat willen de organisaties bereiken door pioniers op het gebied van duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verandering, vooruitstrevende denkers en de elektronische muziekgemeenschap met elkaar te verbinden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ADE Green | Foto: Patrick Savalle, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail