123 megawatt-windpark maakt wasmiddelen P&G duurzaam

p&G

21-10-2015 09:53 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse producent van verzorgingsproducten Procter & Gamble (P&G) bouwt met het Franse energieconcern EDF een groot windpark in Texas.

De 123 megawatt aan windturbines leveren genoeg duurzame elektriciteit om het verbruik van de wasmiddelfabrieken van P&G Fabric Care in de Verenigde Staten en Canada te dekken.

“Met deze samenwerking laat P&G zien dat ze de voordelen van duurzame energie begrijpen”, zegt Tristan Grimbert, CEO van EDF Renewable Energy. “Windenergie stoot geen CO2 uit maar geeft ook de zekerheid van prijsstabiliteit op lange termijn.”

Duurzame productie

Procter & Gamble stelde zichzelf in september ten doel de CO2-uitstoot van zijn activiteiten in 2020 met 30 procent te verlagen. In juli dit jaar kondigde P&G aan zijn wasmiddelflessen voortaan uit gerecycled plastic te maken. Ook heeft het bedrijf zich aangesloten bij 80 Amerikaanse multinationals die Obama steunen in het streven naar een klimaatakkoord met duurzame impact.

Vanaf december 2016 zal het windpark in Texas jaarlijks 370.000 megawattuur aan hernieuwbare windstroom opbrengen. Dat bespaart P&G elk jaar 200.000 ton aan CO2-emissies.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: P&G | Foto: P&G

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail