Vacature Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media

Vacature Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media

Ben jij een intelligente B2B-journalist en snap je welke kansen duurzame innovatie biedt voor het bedrijfsleven? Heb je de ambitie om de beste en meest gelezen journalist te worden in je vakgebied? Dan willen we je graag snel spreken.

Over DuurzaamBedrijfsleven Media

Duurzame innovatie biedt enorme kansen voor de economie. DuurzaamBedrijfsleven Media is het grootste mediabedrijf dat zich uitsluitend richt op dat thema. We willen echte impact hebben op de transitie naar een duurzame economie. Door het ‘wie’, ‘wat’ en vooral het ‘hoe’ van duurzaam, zakelijk succes te tonen aan beslissers in het bedrijfsleven, dragen we bij aan opschaling van bestaande oplossingen en versnellen we nieuwe innovaties.

Op ons online platform bereiken we nu ruim 100.000 professionals per maand. Dit bereik vergroten we verder met DuurzaamBedrijfsleven Magazine, dat zes keer per jaar verspreid wordt onder een grote groep relevante directieleden in Nederland en België. DuurzaamBV Radio en de wekelijkse podcasts maken onze crossmedia-aanpak compleet.

De functie

Je primaire taak als redacteur bij ons bedrijf is nieuwsgaring en schrijven voor onze website DuurzaamBedrijfsleven.nl en het DuurzaamBedrijfsleven Magazine. Daarnaast draag je bij aan ons radioprogramma, DuurzaamBV Radio. Vanaf dag 1 doe je in hoog tempo expertise op in de kansen van duurzaam ondernemen en ontwikkel je jezelf tot specialist in een aantal sectoren van het bedrijfsleven.

De redactie van DuurzaamBedrijfsleven Media biedt veel ondersteuning, maar we verwachten ook eigen ideeën en initiatief. Met een groeiend team boren we een steeds grotere doelgroep aan. En we willen graag weten welke bijdrage jij aan die ontwikkeling kan leveren.

Dit is wie we zoeken:

De beste B2B-journalist (in wording). Schud jij een strak nieuwsbericht zo uit je mouw maar sta je ook je mannetje in een interview met de CEO van een groot bedrijf? Weet je wat er nodig is om je artikelen een zo groot mogelijk bereik te geven? Onze ideale kandidaat is een slimme redacteur, die:

  • Aantoonbaar kaas heeft gegeten van financieel-economische en technische onderwerpen
  • De businesskansen van duurzaamheid kan doorgronden
  • Weet hoe je SEO en sociale media inzet om artikelen optimaal te verspreiden
  • Gedijt in een bedrijf dat snelle groeislagen maakt

Dit bieden we:

  • Een goed salaris en een solide contract
  • Een ambitieuze en journalistieke omgeving
  • Een energiek team in Amsterdam, dat elke dag gezellig met elkaar luncht

Overtuigd?

Reacties en vragen kun je sturen naar hoofdredacteur Erik Verheggen (erik@duurzaambedrijfsleven.nl, tel. 06 37 15 21 14). We ontvangen je motivatie en cv graag uiterlijk 1 november. Snel reageren loont! De selectie begint direct.

(We zijn niet op zoek naar freelancers of recruiters)

Download deze vacature