Sector: Voeding & Dranken

INFOGRAPHIC: Dit is de supermarkt van de toekomst

25-03-2017 11:03 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

In de supermarkt van de toekomst ligt de nadruk niet op nieuwe voedingsmiddelen, maar vooral op technologische snufjes. Die moeten de consument inzicht geven in de productie van zijn voedsel.   Interactieve beeldschermen die laten zien waar voedi...

Komt de Big Mac over 5 jaar uit het lab?

23-03-2017 12:02 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

McDonald’s staat open voor het gebruik van kweekvlees. Dat zegt Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland, tegen RTL Z. Kweekvlees is vlees dat in een lab is opgekweekt uit de stamcellen van dieren, zoals koeien. De productie v...

Waterschap haalt voedingseiwitten uit rioolwater

23-03-2017 07:33 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Waterschap Vechtstromen gaat met behulp van een proefinstallatie in de rioolwaterzuivering in Enschede hoogwaardige eiwitten uit afvalwater halen. Deze eiwitten zijn geschikt voor diervoeding en mogelijk zelfs voor menselijke consumptie. De proef...

Grote cacaoproducenten verenigen zich tegen ontbossing

20-03-2017 07:35 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Twaalf van ’s werelds grootste cacao- en chocoladebedrijven, waaronder Ferrero, Nestlé en Mars, hebben een overeenkomst ondertekend om ontbossing in de wereldwijde cacaoproductieketen samen te beëindigen. Dat meldt de World Cocoa Foundation (WCF...

Amerikaanse start-up claimt primeur met duurzame lab-kipreepjes

19-03-2017 10:01 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De Amerikaanse start-up Memphis Meats claimt ’s werelds eerste kipreepjes te hebben ‘gekweekt’. Daarmee wil de onderneming een duurzaam alternatief bieden voor conventioneel vlees. Dat meldt de start-up op zijn website. De kipreepjes zijn gemaakt...

Project van € 30 mln: Internet of Things voor duurzame landbouw

19-03-2017 09:28 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Sensoren die de gezondheid van koeien monitoren of een optimaal bemestingsadvies voor akkerbouw geven. Dat is volgens het EU-project The Internet of Food & Farm 2020 de toekomst. “Als het lukt om de verschillende oplossingen met elkaar te verbin...

Datacenter voorziet FoodValley-bedrijven van duurzame warmte

18-03-2017 09:17 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Een nog te bouwen datacenter gaat een bedrijventerrein in de FoodValley-regio voorzien van duurzame warmte. Het nieuwe datacenter, met de naam DC Valley, wordt binnenkort gebouwd op BTA12, het bedrijventerrein tussen Ede en Veenendaal, meldt ICT...

'Gen in maïs verhoogt zaadopbrengst met 15 procent'

17-03-2017 09:39 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Een gen in maïs dat de plantengroei en zaadopbrengst van maïs met circa 15 procent verhoogt. Dat hebben onderzoekers van het Belgische onafhankelijke onderzoeksinstituut VIB en UGent gevonden. Het gen dat de onderzoekers in maïs vonden, genaamd...

Coop verkoopt straks uitsluitend Beter Leven-eieren

17-03-2017 07:58 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Supermarktketen Coop verkoopt vanaf medio juli 2017 alleen nog eieren met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dat schrijft Distrifood. Duurzaamheid Dat past in de inspanningen van Coop om te verduurzamen, met aandacht voor di...

Duitse super verkoopt basilicum en baars uit eigen aquaponics-systeem

17-03-2017 07:14 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De Duitse supermarktketen Rewe neemt in Berlijn een aquaponics-systeem in gebruik voor het kweken van basilicum en baars. Dat moet transporten verminderen en de keten verkorten. Voor het kweken van de kruiden en vis werkt Rewe samen met de Duitse...