McDonald’s investeert €5 miljoen in duurzame koffie

McDonald’s investeert €5 miljoen in duurzame koffie

05-03-2013 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

McDonald’s investeert de komende vijf jaar $6,5 mln (€4,9 mln) in koffieboeren uit Guatemala, om de productie van duurzame koffie te stimuleren.

’s Werelds grootste fastfoodketen wil de 13.000 koffieboeren uit het Centraal-Amerikaanse land helpen om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige Arabica bonen te voldoen. McDonald’s gebruikt deze bonen in zijn premium-roast koffie, waarvan de verkoop sinds 2006 in de Verenigde Staten is verdubbeld. Koffie is populair in de VS: het vertegenwoordigt volgens analisten zo’n 7 procent van de totale omzet.

De Guatemalteekse boeren zullen getraind worden om de koffiebonen op een ‘gecertificeerde’ manier te verbouwen, die zowel een goede uitwerking heeft op de inkomsten als voor de landbouwgrond en het milieu. “Een van de belangrijkste doelen van ons bijstandsprogramma is om de productie van de boeren te vergroten,” laat McDonald’s echter weten.

De extra training komt op een goed moment, omdat er op dit moment een schimmelziekte heerst in Centraal-Amerika, maar ook in Mexico en Peru. De productie van koffiebonen dreigt dit seizoen in deze regio’s fors lager uit te vallen. McDonald’s belooft in ieder geval de boeren uit Guatemala in deze zwarte tijden met experts de ondersteunen.

Bron: Bloomberg

Foto: Nestlé via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken