Duurzaamheidslabels zijn goed voor ruim € 2 mrd

23-11-2015 18:04 | Door: Aveline Bies

De Nederlandse consument koopt steeds meer producten met een duurzaamheidslabel bij de supermarkt. Dit jaar is het aandeel van producten met zo’n label meer dan € 2 mrd volgens onderzoeksbureau IRI.

IRI houdt de ontwikkelingen in omzetgroei van producten met een keurmerk en duurzaamheidsclaims in de gaten. Gebaseerd op verkoopgegevens van Nederlandse supermarkten, alle ketens behalve Lidl en Aldi, schat het bureau de groei van de totale supermarktomzet op 2,5%. Dit geldt voor het jaar 2015 tot en met week 36. De omzetgroei voor producten met een keurmerk als UTZ of Beter Leven schat het bureau op 8%.

Keurmerkartikelen in de productcategorieën vis, eieren en koffie/chocolade/thee dragen het meest bij aan deze procentuele omzetgroei . Opvallend is dat de omzetgroei van vleeswaren met een label groeit met 30% terwijl de omzetgroei van alle keurmerken voor duurzaam vlees daalt. Biologisch als keurmerk heeft absoluut gezien het grootste aandeel, gevolgd door Beter Leven en UTZ.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron:  Financieele Dagblad, Foto: via Wikimedia Commons

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken