IBM Watson voorkomt voedselverspilling met nieuwe recepten

IBM Chef Watson

02-12-2015 13:45 | Door: Fitria Jelyta

De IBM Watson kan voedselvoorspilling voorkomen. Dat doet de robot door de inhoud van een koelkast om te zetten in recepten voor maaltijden.

Dat zegt Warner Dijkhuizen, Corporate Citizenship en Corporate Affairs manager bij IBM, in de wekelijkse editie van DuurzaamBV Radio. Superrobot Watson is in staat consumenten te informeren over de houdbaarheidsdatum van voedingsmiddelen in de koelkast. 

Vervolgens maakt de supercomputer nieuwe combinaties van de voedingsmiddelen, zodat de consument de ingrediënten kan gebruiken voor een maaltijd. Zo voorkomt Watson dat voedingsmiddelen in de vuilnisbak belanden. 

IBM Chef Watson

Chef Watson

In juni introduceerde het IT-bedrijf de zogeheten IBM Chef Watson web application. Met deze applicatie heeft Watson toegang tot duizenden recepten en ingrediënten, waarmee de supercomputer geheel nieuwe recepten en voedselcombinaties kan produceren. 

Volgens IBM is Watson in staat om analyses te maken uit de duizenden ingrediënten, waardoor consumenten en professionele chef-koks creatieve oplossingen krijgen voor het bereiden van maaltijden.

Zorgtoepassingen

Eerder heeft IBM het medische softwarebedrijf Merge Healthcare overgenomen om het cloud-based platform IBM Watson Health uit te breiden. Zo moet Watson diagnostische beelden van bijvoorbeeld CT- en MRI-scans toegankelijk maken aan artsen en zorgmedewerkers, die de beelden op mobiele apparaten kunnen bekijken en analyseren.

Daarnaast heeft IBM samengewerkt met het Amerikaanse Boston Children’s Hospital om een zeldzame genetische nierziekte bij kinderen beter te diagnosticeren en te behandelen met behulp van Watson. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: IBM | Foto: IBM (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken