Minder zout in brood door champignon-umami

Champignons

03-12-2015 12:08 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse bedrijf Scelta Mushrooms biedt met umami uit reststromen van champignons een natuurlijk alternatief voor kunstmatige smaakversterkers in voedingsmiddelen.

Scelta Mushrooms kweekt met verschillende Nederlandse partners champignons, die in meer dan tachtig landen worden verkocht. Uit de reststromen die hierbij ontstaan, haalt het bedrijf umami-extracten.

Deze extracten kunnen in plaats van kunstmatige smaakversterkers worden gebruikt in voedingsmiddelen. Zo is de natuurlijke smaakversterker geschikt voor toevoeging aan onder meer broodproducten, soepen, sauzen, chips en kant-en-klaar-maaltijden.

De champignonproducent heeft naar eigen zeggen zoutreducties van 50 procent gehaald, zonder in te boeten op smaak en functie.

Voor de innovatie heeft Scelta Mushrooms tijdens de vakbeurs Food Ingredients Europe 2015 twee Fi Innovation Awards ontvangen. Volgens de jury getuigt het product van innovatie en duurzaamheid.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Scelta Mushrooms | Foto: LID , via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken