Danone schakelt Veolia in voor circulaire innovaties

Danone

09-12-2015 07:49 | Door: Chris Thijssen

Danone gaat samen met Veolia zijn afval- en watermanagement, duurzame landbouw en energie-efficiëntie verbeteren. De eerste projecten starten in 2016.

De samenwerking is onderdeel van het nieuwe klimaatbeleid van Danone, waarmee de producent toewerkt naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2050. Zowel Danone als Veolia stellen dat het essentieel is om consumptie- en afvalmanagement te veranderen en over te gaan naar een circulaire economie.

De twee bedrijven willen door de uitwisseling van hun expertise innovatieve oplossingen op het gebied van water- en afvalmanagement, duurzame landbouw en energie-efficiëntie. Het veiligstellen van de toegang tot watervoorraden en duurzaam beheer van plastic verpakkingen hebben prioriteit.

Recycling en biobrandstof

Danone en Veolia hebben al enkele projecten op het oog die vanaf 2016 in Frankrijk, waar beide bedrijven hun hoofdkantoor hebben, en in andere landen worden uitgerold. Een van deze projecten is de ontwikkeling van zero liquid discharge-fabrieken die optimale recycling van water mogelijk maken.

Daarnaast willen de bedrijven productie-units voor gerecycled plastic realiseren voor een veilige aanvoerbron. Andere circulaire economie-projecten zitten nog in de pijplijn. Zo willen de bedrijven biogas produceren door bio-fabrieksafval te combineren met mest van lokale boerderijen. Daarnaast is het de bedoeling dat Danone meer gebruik gaat maken van alternatieve energiebronnen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Danone | Foto: Danone (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken