Bob Hutten van cateringbedrijf Hutten bij DuurzaamBV Radio

Bob Hutten

10-12-2015 12:01 | Door: Chris Thijssen

Op 11 december is Bob Hutten, directeur van het Veghelse cateringbedrijf Hutten, de studiogast bij DuurzaamBV Radio. Presentator John van Schagen spreekt met hem over voedselverspilling, de nieuwe Verspillingsfabriek en het belang van duurzaamheid in de bedrijfsvoering.

Hutten opent in januari een heuse Verspillingsfabriek, waarin de cateraar smaakvolle producten gaat maken uit reststromen. De cateraar wil wekelijks 30 tot 40 ton voedselresten verwerken tot producten als soepen, sauzen en ragouts. Het bedrijf steekt € 2 mln in de realisatie van de fabriek.

Met de nieuwe fabriek wil de cateraar voedselverspilling tegengaan. Volgens Hutten zijn niet alleen consumenten, maar ook voedselleveranciers, voedselproducenten en supermarkten ‘megaverspillers’. Door vrijwel waardeloze reststromen op te waarderen tot nieuwe producten, kunnen bedrijven verspilling terugdringen.

Duurzaamheid staat bij Hutten hoog op de agenda. Zo maakt de cateraar ook gebruik van een zelfontwikkeld duurzaam huislabel. Producten met dit label voldoen volgens het bedrijf aan duurzaamheidseisen op het vlak van dierenwelzijn, transport, biodiversiteit en transparantie.

Royal HaskoningDHV, Oneplanetcrowd en SkyNRG

Tijdens de uitzending belt Van Schagen ook met Maarten de Jong, oprichter van Oneplanetcrowd. Met een eigen inzamelactie haalde het platform afgelopen week € 1 mln op. Dit bedrag wil het bedrijf inzetten voor verdere groei in Europa.

Verder vertelt Maarten van Dijk, CEO van SkyNRG, over het maken van vliegtuigbrandstof uit zaagsel, takken en ander bosafval. De start-up gaat samen met Boeing en de University of British Columbia onderzoeken of dit mogelijk is.

Ook spreekt Van Schagen met Marjolein Demmers, Director Corporate Responsibility bij Royal HaskoningDHV over de Nereda-waterzuiveringstechniek, die het bedrijf ook in Spanje, Portugal en Zuid-Afrika introduceert. Verder legt Demmers uit hoe Royal HaskoningDHV van Beijing een fietshoofdstad gaat maken.    

DuurzaamBV is hét radioprogramma over duurzaamheid in het bedrijfsleven. Elke vrijdag tussen 16:00 en 17:00 uur op New Business Radio spreekt presentator John van Schagen met gasten uit het bedrijfsleven. Met schaalbare businesscases, kansrijke innovaties en oplossingen die echt milieurendement opleveren. Zo krijgen beslissers in het bedrijfsleven handelingsperspectief.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Hutten (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.



Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken