Hutten verzorgt duurzame catering voor Europese ministers

Catering

05-01-2016 07:27 | Door: Chris Thijssen

Europese ministers krijgen tijdens de bijeenkomsten rondom het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie maaltijden van de Veghelse culinair dienstverlener Hutten. Het bedrijf won de openbare aanbesteding.

Nederland is van 1 januari tot en met 30 juni 2016 voorzitter van de Europese Unie. Voor verschillende informele en formele bijeenkomsten in Nederland verzorgt Hutten het meubilair, de aankleding van conferenties en alle cateringactiviteiten.

“We vinden het fantastisch dat we tijdens deze voor Nederland zo belangrijke gebeurtenis ons unieke concept mogen tonen dat gaat om oprechte gastvrijheid en duurzaam en gezond voedsel”, zegt Annemarie Driessen, Corporate Storyteller bij Hutten. “We kunnen het beste van onze eventcatering en ons duurzame huislabel De Guijt, waarvoor we samenwerken met geselecteerde boeren, samenbrengen. We hebben er ontzettend veel zin in."

Met het winnen van de aanbesteding van het contract laat Hutten zeven andere partijen achter zich. Welk bedrag er met de gunning is gemoeid, mag het bedrijf niet bekendmaken.

Verspillingsfabriek

Hutten opent in maart zijn nieuwe Verspillingsfabriek, waar het bedrijf wekelijks minimaal 30 ton voedselresten gaat verwerken tot nieuwe producten, zoals soep. Omdat de Verspillingsfabriek een aparte bedrijfstak van Hutten is, krijgen de Europese ministers deze soepen en andere producten uit de fabriek niet voorgeschoteld.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Hutten, TenderNed | Foto: matchfitskills, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken