Subsidieregeling koppelt jonge expert aan agrifood-bedrijf

Irrigatie

08-01-2016 07:26 | Door: Chris Thijssen

Met een nieuw project van het Young Expert Programmes (Yep) kunnen agrifood-bedrijven jonge professionals gespecialiseerd in duurzaamheid inzetten.

Yep is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Netherlands Water Partnership en het Food & Business Knowledge Platform. Het programma heeft als doel het aantal professionals in ontwikkelingssamenwerking met internationale ervaring vergroten.

Dat doet de organisatie door Young Experts te plaatsen bij bedrijven. Met het Young Expert Programma Agrofood (Yep Agrofood) plaatst de organisatie deze jonge experts bij bedrijven uit de voeding- en landbouwsector. Yep ziet kansen in deze sectoren, vanwege de verdergaande internationalisering van de voedsel- en handelsstromen en vanwege de absolute toename van het belang van de foodsector voor duurzame ontwikkeling.

Door de inzet van de Young Experts wil de organisatie het internationale netwerk van deze sectoren verjongen en versterken. De inzet van de experts is gelinkt aan verschillende thema’s, zoals het realiseren van ecologisch houdbare voedselsystemen. Ook efficiënt waterbeheer, met name in de landbouw, is een belangrijk thema.

Projectvoorstel voedselzekerheid

Sinds 2013 heeft de organisatie al meer dan 140 Nederlandse en lokale Young Experts geplaatst bij meer dan zestig organisaties in meer dan dertig landen. De Young Experts ondergaan een speciaal opleidings- en begeleidingstraject en ontvangen tijdens hun uitzending intensieve begeleiding, zowel intern als extern.

De inzet van een Young Expert is minimaal één jaar en maximaal twee jaar. Yep Agrofood biedt jaarlijks ruimte voor de inzet van elf Nederlandse en elf lokale Young Experts. Nederlandse bedrijven die zo’n jonge expert willen inschakelen, kunnen tot 1 februari een projectvoorstel rondom de thema’s voedselzekerheid en water indienen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Young Expert Programmes | Foto: U.S. Department of Agriculture, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken