Slimme koelkast van Samsung gaat bederf tegen

09-01-2016 10:04 | Door: Chris Thijssen

Een nieuwe koelkast van Samsung Electronics registreert welke voedingsmiddelen zich in het apparaat bevinden en welke moeten worden aangevuld. Door houdbaarheidsdata bij te houden, gaat de koelkast voedselverspilling tegen.

De Family Hub, zoals de koelkast heet, heeft een groot display met verschillende applicaties. Via dit scherm kunnen gebruikers notities en foto’s plaatsen, zoals op een conventionele koelkast vaak met magneetjes wordt gedaan. Daarnaast kan het scherm dienst doen als tv.

Behalve deze eigenschappen, is de koelkast volgens Samsung ook in staat de voedselvoorraad binnenin het apparaat te beheren. Zo identificeert de koelkast welke producten iemand heeft gekocht of juist nodig heeft. Daarnaast houdt het apparaat bij wanneer de houdbaarheidsdatum van een product verloopt. Dit moet bederf van producten en daaruit voortvloeiende voedselverspilling tegengaan.

Samsung koelkast

Minder stroomverbruik

Dat doet het apparaat met behulp van drie camera’s in de koelkast. Elke keer als de koelkastdeur sluit, maken deze camera’s een foto van de inhoud. De gebruiker kan deze foto’s via zijn smartphone bekijken. Zo hoeft hij niet elke keer de deur te openen, wat leidt tot minder stroomverbruik.

Daarnaast heeft de gebruiker ook van een afstand, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen, zicht op de inhoud van zijn koelkast. Het apparaat maakt het daarnaast mogelijk om boodschappen via de koelkast zelf te bestellen en te betalen. Dit gebeurt in samenwerking met een creditcardmaatschappij.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Samsung | Foto: Samsung (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken