Nieuw kantoor Vreugdenhil verwarmt en koelt duurzaam

Vreugdenhil

27-01-2016 18:26 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe kantoorgebouw van melkpoederproducent Vreugdenhil in Nijkerk is volgens het bedrijf een van de duurzaamste van Nederland. Dankzij zonnepanelen en warmtekoudeopslag bespaart het bedrijf veel energie.

Binnenkort verwacht Vreugdenhil voor het kantoor in Nijkerk het Breeam-NL Outstanding Nieuwbouw Oplevercertificaat te ontvangen. Om dit certificaat te krijgen, moet een gebouw voldoen aan strenge eisen op het gebied van onder meer duurzaam materiaalgebruik, een prettig werkklimaat en energiezuinigheid.

In 2014 leverde het ontwerp voor het kantoorgebouw al een Breeam-NL Outstanding Nieuwbouw Ontwerpcertificaat op. Tijdens de bouw borduurde Vreugdenhil hierop voort.

Warmtekoudeopslag

Zo zijn voor de bouw van het pand volgens Vreugdenhil uitsluitend duurzame bouwmaterialen gebruikt. De buitenwanden bestaan vooral uit glas en op het dak liggen 170 zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk om hemelwater op te vangen en vervolgens te gebruiken om de toiletten door te spoelen.

Verder beschikt het gebouw over een installatie voor warmtekoudeopslag (WKO) onder de grond. Zo kan Vreugdenhil zomerwarmte gebruiken om het pand in de winter te verwarmen en winterkou om in de zomer te koelen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Vreugdenhil | Foto: Vreugdenhil (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken