Nederlandse innovatie houdt frituurvet langer schoon

Frituur

29-01-2016 09:33 | Door: Chris Thijssen

Een nieuw systeem van De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur zorgt ervoor dat frituurolie in ieder geval 25 procent langer meegaat.

De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur, dat professionele frituurovens en visbakovens produceert, ontwikkelde het systeem in samenwerking met B & D Ingenieursburo.

Het Saving Oil System (SOS) voorkomt dat watermoleculen uit voedingsmiddelen zich binden met de olie- of vetmoleculen. Hierdoor blijft de olie of het vet schoner, waardoor het langer meegaat. “Wij garanderen nu al 25 procent langer, maar 30 tot 40 procent is ook mogelijk”, zegt een vertegenwoordiger van B & D Ingenieursburo.

Het systeem is exclusief toegevoegd aan de verschillende frituur- en visbakovens van De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Kuiper Horeca Bedrijfsapparatuur | Foto: m.a.r.c., via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken