Start-up: “Lab-gehaktbal in 3 tot 4 jaar verkrijgbaar”

06-02-2016 10:19 | Door: Chris Thijssen

Memphis Meats, een Amerikaanse start-up die in het laboratorium vlees ‘kweekt’, denkt binnen drie tot jaar de eerste kweekvleesproducten in de winkels te kunnen leggen.

Memphis Meats kweekt kleine hoeveelheden vlees, met behulp van cellen van koeien, varkens en kippen. Het is de start-up al gelukt om op deze manier hotdogs, worst, burgers en gehaktballen te maken.

De vleesproducten uit het lab zijn volgens de start-up vrij van antibiotica, ontlasting, ziekteverwekkers en andere contaminanten die in conventioneel vlees kunnen voorkomen.

De oprichters van Memphis Meats verwachten hun kweekvlees binnen drie tot vier jaar op de markt te brengen. Dat is dichterbij dan de verwachting van Mark Post, oprichter van Mosa Meat en de ontwikkelaar van de eerste kweekburger. Post verwacht zijn burger uit het lab binnen vijf jaar op de markt te brengen.

‘Veehouderij wordt ondenkbaar’

“Dit is absoluut de toekomst van vlees”, zegt Uma Valeti, CEO van Memphis Meats. “We willen met de landbouw doen wat de auto heeft gedaan met paard en wagen. Kweekvlees zal de status quo compleet vervangen en maakt het houden van vee voor voedseldoeleinden simpelweg ondenkbaar.”

In aanvulling op de investering die de start-up eerder ontving van SOS Ventures, komt Memphis Meats dichter bij een investeringsronde van $ 2 mln van durfkapitaalverstrekkers.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Memphis Meats

 

 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken