Campbell’s investeert $ 125 mln in voedselstart-ups

Campbell Soup

22-02-2016 07:21 | Door: Chris Thijssen

De Amerikaanse soepen- en sauzenproducent Campbell Soup Company zet een durfkapitaalfonds van $ 125 mln op om te investeren in start-ups. Zo wil de producent inspelen op de groeiende vraag naar duurzame producten.

Dat schrijft Fortune. Met het nieuwe Acre Venture Partners-fonds wil Campbell Soup Company (Campbell’s) volgens CEO Denise Morrison ‘agressief deelnemen aan de disruptie' van de productieketen van voedsel.

De CEO bespeurt een ‘enorme’ aanwas van innovatieve start-ups op het gebied van voedselproductie, veelal met financiering door grote investeerders en bedrijven. “Vooralsnog heeft Campbell’s zich nog niet op dit gebied begeven”, zei Morrison tijdens een presentatie.

Vraag naar transparantie

Voedingsmiddelenconcerns als Campbell’s staan volgens de CEO voor grote uitdagingen om hun groei in de toekomst te garanderen. Dit komt onder meer door de veranderende behoeften van consumenten, stelt Morrison. Ze zouden verser voedsel en meer transparantie willen.

“We zien dat mensen, zelfs ons eigen personeel, vraagtekens bij voedsel zetten”, zei de CEO. “Consumenten willen weten hoe voedingsmiddelen zijn geproduceerd, waarom bepaalde ingrediënten zijn gebruikt en of ze van een duurzame bron afkomstig zijn.”

Slimme innovaties

Om hier in de toekomst op in te kunnen spelen, zijn volgens de CEO een nieuwe aanpak, nieuwe businessmodellen, slimme innovaties en een ecosysteem van innovatieve partners nodig. Door te investeren in start-ups verwacht het bedrijf deze aspecten verder te kunnen ontwikkelen.

Het Acre Venture Partners-fonds is onafhankelijk van Campbell’s en wordt beheerd door nog onbekende buitenstaanders. De producent is naar eigen zeggen de enige geldschieter.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fortune | Foto: Antonio Campoy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken