Drinkfles met vacuümpomp gaat oxidatie bij smoothies tegen

25-02-2016 07:48 | Door: Chris Thijssen

Een groep ontwerpers uit New York en Taipei heeft een glazen draagbare drinkfles ontwikkeld die met behulp van een vacuümpomp smoothies en sappen langer vers houdt.

Sans, zoals de fles heet, is gebaseerd op vacuümpomptechnologie die oxidatie voorkomt. Alle lucht wordt vóór gebruik uit de fles gepompt. Nadat de gebruiker de fles met sap heeft gevuld, kan hij de dop met pomp bevestigen en met zijn handpalm op en neer drukken. Zo verdwijnt opnieuw de lucht uit de fles.

Zodra alle lucht is verwijderd, wordt de pomp steeds lastiger te bedienen. De gebruiker kan de pomp vastklemmen en zo de verzegeling van de fles garanderen.

Zo gaat de fles oxidatie tegen en voorkomt deze smaakverlies en bederf van de inhoud van de fles. Dit moet volgens de ontwerpers voedselverspilling tegengaan.

Ruim $ 20.000 crowdfunding

Volgens de ontwerpers is de technologie gebaseerd op die van wijnstoppers. “Ik werkte voorheen met een van de meest toonaangevende wijnaccessoire-bedrijven, waar vacuümproducten zeer populair waren”, zegt Tracy Miller, een van de ontwerpers van de fles, in de promotievideo van het product.

“Ik zocht naar een oplossing voor het meenemen en bewaren van smoothies en sappen en er was eigenlijk geen product dat het probleem van snelle oxidatie in sappen tegenging – tot nu.”

Om de Sans-fles verder te ontwikkelen wereldwijd te distribueren, zijn de ontwerpers via Kickstarter een crowdfundingcampagne gestart. Met meer dan dertig dagen op de teller hebben ze het streefbedrag van $ 20.000 al ruimschoots binnengehaald.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Sans, Kickstarter

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken