Heathrow Airport stimuleert duurzame horecabedrijven

11-03-2016 13:55 | Door: Fitria Jelyta

London Heathrow Airport heeft samen met een netwerkorganisatie van horecabedrijven richtlijnen opgesteld om duurzame toepassingen te stimuleren in de restaurants en winkels van de luchthaven.

Dat schrijft BusinessGreen. Samen met de Sustainable Restaurant Association (SRA) heeft de Britse luchthaven duurzame richtlijnen en ambities opgesteld voor de horecabedrijven van de luchthaven. Dit moet onder meer bijdragen aan de ambitie van Heathrow om in 2020 het energieverbruik met 6,5 kilowattuur per reiziger te reduceren.

In het nieuwe document 'Ingredients for Success' roept Heathrow Airport retailers en horecabedrijven op om het energiegebruik in 2017 met 10 procent per persoon te verminderen. Daarnaast moeten horecabedrijven volgens de luchthaven het watergebruik verminderen en 70 procent van de totale voedselverspilling voorkomen door onder meer te recyclen.

Mystery Shopper

Naast de richtlijnen biedt Heahtrow de horecabedrijven toegang tot data over het totale energie- en watergebruik van de gebouwen. De luchthaven ziet verder mogelijkheden om een Mystery Shopper-programma te starten om de duurzame praktijken van de restaurants en winkels te beoordelen.

“Heathrow is een kleine stad met meer dan 400 bedrijven, 76.000 werknemers, en 190.000 reizigers per dag”, zegt Jonathan Coen, Directeur Retail bij Heahtrow. “Een operatie met de omvang en schaal van Heahtrow is gebaseerd op samenwerking met onze partners, om ervoor te zorgen dat onze duurzaamheidsambities worden behaald.”

Vliegen op biobrandstof

Eerder maakte Heathrow bekend de luchthaven uit te willen breiden met een derde landingsbaan. Om de CO2-uitstoot van de bouwwerkzaamheden laag te houden, stelt Heahtrow aan luchtvaartmaatschappijen voor om duurzame toestellen te kopen en bestaande toestellen aan te passen waardoor ze op biobrandstof of op elektriciteit kunnen vliegen. Dat schrijft de Britse website Edie. Hiermee zegt de luchthaven het brandstofgebruik met 1,6 procent per jaar te kunnen verminderen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BusinessGreen | Foto: Hoofdafbeelding: Hiroyuki KambeCreative Commons, In tekst-afbeelding: Hugh LlwelynCreative Commons

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken