Voedselverspilling neemt toe bij consument

Voedselverspilling neemt toe bij consument

21-05-2013 21:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het voedsel in Nederland belandt nog steeds met hopen in de vuilnisbak. In 2011 is er tussen de 6 en 60 kilo voedsel per hoofd van de bevolking meer verspild dan in 2009.

Dit laat het ministerie van Economische Zaken dinsdagavond weten. "De consument is van alle schakels in het voedselproces de grootste verspiller'', concludeert het departement. Maar onder meer de aardappelverwerkende industrie en de bakkerijsector kunnen er ook wat van. Een deel van het verspilde voedsel krijgt een tweede kans als veevoer of wordt tenminste nog gecomposteerd. Maar een ander deel komt gewoon in de verbrandingsinstallaties.

Medio dit jaar komt er een actieplan tegen verspilling van voedsel. Carla Dik-Faber van de ChristenUnie in de Tweede Kamer wil echter al een debat over voedselverspilling, liet ze dinsdag meteen weten. "We moeten nu maatregelen nemen. Het is onbestaanbaar dat hier kilo's eten per persoon worden weggegooid, terwijl in andere delen van de wereld juist gebrek aan voedsel is.''

Het bedrijfsleven komt niet tot daden, klaagt het Kamerlid. "Sinds 2009 wordt er al gepraat, maar de verspilling neemt alleen maar toe. Bedrijven moeten cijfers leveren om gezamenlijk te komen tot vermindering van voedselverspilling van 20 procent in 2015.''

Bron: ANP

Foto: Dimitri dF via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Priority Partner voor de sector Voeding & Dranken

Nieuws over voeding en dranken

Aanbod van gezond eten is van belang om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden. Hierbij spelen vitaminen een grote rol, maar ook eiwitrijke voeding is van belang. Producenten van voedsel en dranken werken aan productiemethoden voor producten die duurzaam worden geproduceerd, langer houdbaar zijn en voldoende voedingsstoffen bieden. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Voeding & Dranken